Digital delingsøkonomi er tema for neste treff 4. februar

Digital delingsøkonomi 4. februar med Capgemini, Fredrikstad som vertskap

Teknologi endrer forbruk og markeder, og den digitale delingsøkonomien kommer nå for fullt. Etter et halvt århundre hvor fokus har vært på personlig eierskap, ser nå stadig flere nytten av å dele eiendeler. Veksten i markedet for delt forbruk skyldes bl.a. utvikling av digital samhandlingsteknologi og at forbrukere i stor grad har blitt vandt til å gjennomføre økonomiske transaksjoner over internett, samt at økonomiske nedgangstider også har vært et intensiv og en motivasjonsfaktor.

Initiativtakerne til GGDØ ønsker velkommen til et arrangement om digital samhandlings-/delingsøkonomi hos Capgemini i Fredrikstad tirsdag 4. februar kl. 18.00. Nina Borgersen hos Capgemini forteller at:

– Vi får bl.a. besøk av selskapet Easybring som er en norsk tjeneste som kobler folk som har behov for å sende noe med noen som skal den veien uansett. Dermed kan registrerte, identifiserte brukere få betalt for å spare miljø ved å ta med seg noe for andre. Nina Nordbø fra Girl Geek Dinners Oslo, som bl.a. bruker tjenestene AirBnB (kobler mennesker som ønsker å leie eller leie ut overnattingssteder) og Fribi (en applikasjon som lar brukene gi bort ting de ikke trenger selv), kommer for å fortelle om sine erfaringer og brukeropplevelser. Vi vil også diskutere bruk av delingstjenester og hva som må til for at slike tjenester skal lykkes og at flere tar dem i bruk.

Beathe Due fra Høgskolen i Østfold opplyser videre at:

Inspirert av kveldens tema, vil vi benytte oss av samhandlingsøkonomi i praksis: alle deltakere oppfordres til å ta med seg en matrett hver som vi deler. I minglepausene vil vi ha byttebord, så hvis noen har et par sko, en veske, et belte etc. som de ikke lenger bruker, kan man bytte til noe annet (det som ikke blir byttet gir vi bort til Fribi, Fretex eller lignende).

Related Posts

No Comments Yet.

leave a comment